Viljely ja sadonkorjuu
Viljely
Pohjois-Carolinan bataatin kasvattajat istuttavat toukokuun puolesta välistä kesäkuun loppuun tuhansia nuoria kasveja riveihin. Kasvit kasvavat ja kukoistavat lämpimien kesäkuukausien ajan. Ne tekevät maahan pitkiä rönsyjä ja maan alle oransseja, pitkulaisia juurimukuloita.
Sadonkorjuu käsityönä
Sadonkorjuu alkaa syyskuun alkupuolella. Maanviljelijä niittää kasvin maanpinnan päällä olevat osat ennen bataattien nostamista. Bataatilla on ohut kuori. Jotta bataatin kuorta ei vahingoiteta poimivat poimijat bataatit varoen ämpäriin, josta bataatit siirretään myöhemmin puisiin laatikoihin.
12 kuukauden sesonki
Vain viidennes sadonkorjuusta päätyy suoraan markkinoille. Loput varastoidaan suuriin puulaatikoihin ilmastoituihin varastoihin. Näin bataatin laatu säilyy ja niitä voidaan säilyttää jopa 12 kuukauden ajan ilman että niiden maku tai koostumus kärsii. Näin bataatit ovat saatavilla läpi koko vuoden.