Valmistus:
- Esilämmitä uuni 180 °C:een (ylä- ja alalämpö). Kääri bataatit – yhtä lukuun ottamatta – alumiinifolioon ja paista n. 60 – 80 minuuttia uunissa (kokeile kypsyys). Ota lopuksi pois uunista ja lusikoi hedelmäliha ulos – tarvitaan 300 g.
- Sekoita siemenet, kaurahiutaleet, hunaja ja öljy ja paahda uunissa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä, kunnes seos on kullankeltainen. Sekoita useamman kerran välillä. Anna sitten jäähtyä.
- Säädä uunin lämmöksi 100 °C. Kuori loput bataatit ja viipaloi ne hienoksi. Keitä sokeri ja 2,5 dl vettä ja ota hellalta. Anna sitten bataattiviipaleiden marinoitua sokerivedessä 30 minuuttia. Poista lopuksi siirapista ja valuta huolellisesti (vinkki: käytä samaa siirappia muiden ruokien makeuttamiseen). Aseta viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna niiden kuivua uunissa n. kahden tunnin ajan. Käännä viipaleet tunnin kuluttua.
- Purista veriappelsiinien ja sitruunan mehu. Kuori banaanit, viipaloi ja kostuta pienellä määrällä sitruunamehua. Soseuta appelsiinimehu, loppu sitruunamehu, puolet banaanista ja paistetut bataatit tasaiseksi ja mausta Ras el-Hanout -mausteseoksella.
- Annostele smoothie kulhoihin, koristele rapealla siemensekoituksella ja lopuilla banaaniviipaleilla, lisää lopuksi granaattiomenan siemenet päälle.