1. Kuori bataatit ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Ota 30 g sivuun ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuumenna 2 tl oliiviöljyä ja paista pieniä kuutioita 3 – 4 minuuttia. Siirrä kuutiot sivuun odottamaan.
2. Keitä bataattiviipaleita suolavedessä 15 – 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada vesi pois. Lisää kerma ja soseuta. Mausta pippurilla ja painele seos tiiviin siivilän läpi. Täytä iSi WHIP -sifoniin, jossa on paksu tylla.
3. Huuhtele rucola, poista huonot lehdet ja puhdista. Höylää parmesaani lastuiksi. Pursota bataattivaahto lautaselle. Koristele parmesaanilla, Parmankinkulla ja rucolan lehdillä. Valuta päälle balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä. Koristele bataattikuutioilla ja tarjoa.
Valmistusaika: n. 30 minuuttia
Ravintoarvot per annos:
Energiaa: 336 kcal / 1409 kJ
Proteiinia: 11 g
Rasvaa: 25,5 g
Hiilihydraatteja: 17 g
Vinkki: Jos et omista iSi WHIP -sifonia, keitä bataatit ohjeen mukaisesti, lisää 1 dl kermaa ja soseuta. Vaahdota loppu kerma ja kääntele joukkoon. Tällä tavoin seoksesta tulee silti kevyttä vaahtoa.