Valmistus:
- Kuutioi voi. Sekoita nopeasti jauhojen, 1/2 tl suolan ja leivinjauheen kanssa yhteen. Lisää 0,5 dl kylmää vettä. Jos taikina on liian kuiva, lisää vielä 1 – 2 rkl kylmää vettä. Tee taikinasta pallo. Kääri tuorekelmuun ja anna levätä viileässä n. 1 tunti.
- Tällä välin kuori, pese ja paloittele bataatit. Keitä suolavedessä n. 20 minuuttia, sitten valuta ja anna jäähtyä.
- Kauli taikina jauholla tomutetulla työtasolla pyöreäksi (n. 32 cm Ø). Asettele voideltuun, jauhotettuun piirakkavuokaan (n. 25 cm Ø). Paina taikinan reuna peukalolla ja etusormella n. 2 cm:n välein siten, että syntyy kaunis kuvio. Aseta leivinpaperi taikinan päälle. Täytä kuivilla herneillä. Esipaista esilämmitetyssä uunissa (sähköuuni: 200 °C:ssa / kiertoilma: 175 °C:ssa / kaasu: katso valmistaja) toisella tasolla alhaalta päin n. 20 minuuttia.
- Tällä välin soseuta bataatit, kaneli, muskottipähkinä, neilikka, 2 tl suolaa, inkivääri, vaniljauute, maustepippuri ja munat. Ota taikinapohja uunista. Poista leivinpaperi ja kuivaherneet. Täytä bataattiseos pohjan päälle ja paista samassa lämpötilassa vielä n. 50 minuuttia. Peitä tarvittaessa n. 40 minuutin paistoajan kuluttua alumiinifoliolla. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä kakkuritilällä.
- Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä. Kuumenna karpalomehu pienessä kattilassa. Purista vesi liivatteesta ja liuota kuumaan mehuun. Lisää kuivatut karpalot ja levitä piirakan päälle. Anna levätä viileässä n. 30 minuuttia. Tomuta bataattipiirakka tomusokerilla.
Valmistusaika: n. 2 tunti, ilman odotusaikaa n. 2 1/2 tunti