Valmistus:
1. Esilämmitä uuni 180 °C:een (ylä- ja alalämpö). Kääri bataatit alumiinifolioon ja paista n. 60 – 80 minuuttia uunissa (kokeile kypsyys). Ota lopuksi pois uunista ja lusikoi hedelmäliha ulos – tarvitaan 200 g.
2. Hienonna saksanpähkinät karkeasti ja paahda kevyesti pannulla (tai uunissa) ilman rasvaa. Karamellisoi pähkinät sitten 0,4 dl hunajan, voin ja kerman kanssa. Anna lopuksi jäähtyä leivinpaperin päällä ja hienonna karkeaksi.
3. Soseuta bataatit, saksanpähkinäöljy, maapähkinävoi tai mantelimassa, loppu hunaja ja munat. Irrota rosmariinin lehdet oksista ja hienonna. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, suola ja hienonnettu rosmariini ja kääntele lusikalla bataatti pyreen joukkoon. Kääntele lopuksi puolet karamellisoiduista saksanpähkinöistä joukkoon.
4. Levitä paperivuoat muffinipellille. Annostele taikina paperivuokiin ja laita loput saksanpähkinät päälle. Paista muffineja 22 minuutin ajan uunin keskitasolla. Nauti lämpimänä.