Valmistus:
- Esilämmitä uuni 220 °C:een (kiertoilmauunin käyttöä ei suositella). Pese bataatit, kääri märkinä alumiinifolioon ja paahda kuumassa uunissa ritilällä 50 minuuttia.
- Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi pinnoitetulla paistinpannulla. Imeytä lopuksi rasva talouspaperiin. Puhdista, pese ja hienonna rucola. Paahda kurpitsansiemenet ilman rasvaa paistinpannussa ja hienonna karkeaksi rouheeksi. Ota 2 rkl rahkaa sivuun. Sekoita loppu rahka ja mineraalivesi sileäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita rucola, puolet kurpitsansiemenistä ja 2 rkl kurpitsansiemenöljyä rahkan joukkoon.
- Ota bataatit uunista ja kuori ne. Soseuta lopuksi haarukalla ja anna hieman jäähtyä. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja 1 hyppysellinen suolaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita bataattisose, munankeltuainen, 2 rkl rahkaa, mannasuurimot ja jauhot. Sekoita pekoni joukkoon. Mausta taikina suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä ja kääntele valkuaisvaahto joukkoon.
- Lämmitä vohvelirauta ja rasvaa kevyesti öljyllä. Lisää 2 rkl taikinaa vohvelia varten ja paista kullanruskeaksi n. 5 minuuttia. Paista loput vohvelit samoin. Ripottele loput kurpitsansiemenet rahkan päälle yhdessä 1 rkl kurpitsansiemenöljyn kanssa. Tarjoa bataattivohvelit yhdessä kurpitsarahkan kanssa.
Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika