Bataattilohkot – ja tomaatti-persilja-salaatti – North Carolina Sweet Potatoes

Bataattilohkot – ja tomaatti-persilja-salaatti

4

Ainekset 4 henkilölle:
2 bataattia (500 g)
1 rkl oliiviöljyä
hienoa merisuolaa
pippuria pippurimyllystä
Lisäksi:
50 g vähärasvaista pekonia
2 tl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
500 g pieniä luumutomaatteja (tai kirsikkatomaatteja)
1 suuri nippu sileälehtistä persiljaa
100 g fetajuustoa

  1. Harjaa bataatit perusteellisesti juoksevan veden alla ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita bataattilohkot kulhossa yhdessä oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä bataatit tasaisesti päälle – vältä päällekkäisiä lohkoja. Paista esilämmitetyssä uunissa 180 °C:ssa (kaasu-uuni: taso 2 – 3, kiertoilma: 160 °C) n. 25 minuuttia, käännä kerran paiston aikana. Anna jäähtyä.
  2. Kuutioi pekoni ja kypsennä rapeaksi pienessä, pinnoitetussa paistinpannussa.
  3. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri suuressa kulhossa. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele ja ravista persilja kuivaksi ja nypi lehdet varsista. Lisää tomaatit ja persilja kulhoon ja sekoita.
  4. Lisää bataattilohkot ja pekoni ja asettele esille tomaatti-persilja-salaatin kanssa. Murenna fetajuusto ja ripottele salaatin ja bataattilohkojen päälle. Tarjoile heti.

Valmistusaika: n. 30 minuuttia

Energiaa:
261 kcal / 1097 kJ
Proteiinia:
9,5 g
Rasvaa:
12,2 g
Hiilihydraatteja:
29 g