- Harjaa bataatit perusteellisesti juoksevan veden alla ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita bataattilohkot kulhossa yhdessä oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä bataatit tasaisesti päälle – vältä päällekkäisiä lohkoja. Paista esilämmitetyssä uunissa 180 °C:ssa (kaasu-uuni: taso 2 – 3, kiertoilma: 160 °C) n. 25 minuuttia, käännä kerran paiston aikana. Anna jäähtyä.
- Kuutioi pekoni ja kypsennä rapeaksi pienessä, pinnoitetussa paistinpannussa.
- Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri suuressa kulhossa. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele ja ravista persilja kuivaksi ja nypi lehdet varsista. Lisää tomaatit ja persilja kulhoon ja sekoita.
- Lisää bataattilohkot ja pekoni ja asettele esille tomaatti-persilja-salaatin kanssa. Murenna fetajuusto ja ripottele salaatin ja bataattilohkojen päälle. Tarjoile heti.
Valmistusaika: n. 30 minuuttia