Bataattiwrapit – North Carolina Sweet Potatoes

Bataattiwrapit

4 annosta

Ainekset 4 henkilölle:
250 g bataatteja Pohjois-Carolinasta
1 keskisuurta punasipulia
250 g kanan rintafileetä
1 avokado (esim. Hass)
2 rkl limetin mehua
1 punasalaatti (tai 1 - 2 romaansalaatin ydintä)
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
1 tl currya
4 vehnätortillaa
120 g tuorejuustoa
4 oksaa basilikaa

  1. Kuori bataatit, puolita pitkittäin ja suikaloi ohuiksi viipaleiksi. Puolita sipuli ja viipaloi sipuli. Viipaloi myös kanan rintafilee poikittain ohuelti. Puolita avokado, poista kivi ja kuori. Leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi ja sekoita varoen 1 rkl limetin mehun kanssa. Puhdista punasalaatti, pese ja linkoa lehdet kuiviksi.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Paista bataatteja ja sipuleita paistinpannussa keskilämmöllä 5 minuuttia. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja poista pannulta. Kuumenna uudelleen 1 rkl öljyä paistinpannussa ja paista kananrintaviipaleita kovalla tai keskilämmöllä 3 – 4 minuuttia joka puolelta. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla.
  3. Aseta tortillat työtasolle rinnakkain, levitä tuorejuustoa – jätä 1 cm reunasta vapaaksi. Täytä punasalaatti, avokado, bataatti, sipuli ja kana keskelle. Ripottele loppu limettimehu ja basilikan lehdet päälle. Taita tortillan toinen reuna hieman täytteen yli ja rullaa, tarvittaessa kääri voipaperiin.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Energiaa:
475 kcal / 1988 kJ
Proteiinia:
22 g
Rasvaa:
31 g
Hiilihydraatteja:
26 g