Valmistus:
- Kuori bataatit, leikkaa suuriksi kuutioiksi ja keitä kevyesti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja laita bataatit kulhoon, anna jäähtyä ja soseuta perunasurvimella tai sauvasekoittimella.
- Lisää ricotta-juusto, parmesaani ja suola ja sekoita hyvin. Kääntele vehnäjauhot vähä vähältä joukkoon ja alusta ainekset tahmeaksi taikinaksi.
- Jauhota työtaso ja leikkaa taikina kuuteen osaan. Muotoile jokaisesta osasta pitkä rulla. Leikkaa rullat keskisuuriksi gnoccheiksi ja paina jokaisen palan päälle gnoccheille tyypillinen kuvio haarukalla.
- Kuumenna suolavesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää gnocchit ja keitä, kunnes ne nousevat ylös veden pintaan. Nosta gnocchit kattilasta reikäkauhalla ja aseta lautaselle.
- Anna voin kiehua hämmentäen paistinpannulla niin kauan, kunnes se ruskistuu ja tuoksuu pähkinäiseltä. Lisää gnocchi ja paista kullanruskeaksi.
- Nypi salvian lehdet, pese ja lisää ruokaan. Sekoita matalalla lämmöllä, kunnes kaikki gnocchit ovat voin ja salvian peitossa.