Bataattignocchit – North Carolina Sweet Potatoes

Bataattignocchit

4 annosta

600 g bataattia
250 g kirsikkatomaatteja
1 nippu rucolaa
30 g parmesaania
20 g pistaasipähkinöitä
suolaa
1 muna (M-koko)
175 g jauhoja
2 rkl oliiviöljyä
pippuria

1. Pese bataatit ja keitä runsaassa vedessä n. 20 min. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja kuori. Purista bataatit perunapuristimella vielä kun ne ovat kuumia, ja anna jäähtyä 10 – 15 minuuttia.

2. Pese ja puolita tällä välin tomaatit. Puhdista, pese ja kuivaa rucola. Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Hienonna pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi.

3. Lisää bataattien päälle n. 1 tl suolaa, sekoita muna ja jauhot käsivatkaimen taikinakoukuilla bataattiseokseen vähän kerrallaan. Tee taikinasta pitkiä rullia (halkaisija n. 2 cm) hyvin jauhotetulla työtasolla ja leikkaa n. 1 ½ cm:n pituisiksi paloiksi. Litistä kevyesti haarukalla.

4. Kiehauta runsaasti suolavettä suuressa kattilassa. Kypsennä gnocchia annos kerrallaan kevyesti poreilevassa vedessä n. 5 minuuttia. Gnocchin noustessa pintaan poimi ne reikäkauhalla ja anna valua talouspaperin päällä.

5. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Ruskista gnocchit joka puolelta. Lisää tomaatit ja paista hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa 4 lautaselle. Ripottele päälle rucolaa, parmesaania ja pistaasipähkinöitä ja tarjoa.

Valmistusaika: n. 45 minuuttia

Energiaa:
466 kcal / 1950 kJ
Proteiinia:
13,1 g
Rasvaa:
13,8 g
Hiilihydraatteja:
70,7 g
5,9 BE/100g:
1,8