1. Pese bataatit ja keitä runsaassa vedessä n. 20 min. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja kuori. Purista bataatit perunapuristimella vielä kun ne ovat kuumia, ja anna jäähtyä 10 – 15 minuuttia.
2. Pese ja puolita tällä välin tomaatit. Puhdista, pese ja kuivaa rucola. Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Hienonna pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi.
3. Lisää bataattien päälle n. 1 tl suolaa, sekoita muna ja jauhot käsivatkaimen taikinakoukuilla bataattiseokseen vähän kerrallaan. Tee taikinasta pitkiä rullia (halkaisija n. 2 cm) hyvin jauhotetulla työtasolla ja leikkaa n. 1 ½ cm:n pituisiksi paloiksi. Litistä kevyesti haarukalla.
4. Kiehauta runsaasti suolavettä suuressa kattilassa. Kypsennä gnocchia annos kerrallaan kevyesti poreilevassa vedessä n. 5 minuuttia. Gnocchin noustessa pintaan poimi ne reikäkauhalla ja anna valua talouspaperin päällä.
5. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Ruskista gnocchit joka puolelta. Lisää tomaatit ja paista hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa 4 lautaselle. Ripottele päälle rucolaa, parmesaania ja pistaasipähkinöitä ja tarjoa.
Valmistusaika: n. 45 minuuttia