Valmistus:
1. Tee jauhoista, voikuutioista, 1 munasta ja hyppysellisestä suolaa nopeasti sileä taikina. Kaulitse taikina kahden tuorekelmun välissä pyöreäksi (n. 32 cm Ø). Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (26 cm Ø). Pistele taikinaa haarukalla. Anna levätä viileässä n. 30 minuuttia.
2. Kuori bataatit ja leikkaa n. 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Siivoa salaattisipuli, pese ja leikkaa renkaiksi. Siirrä osa salaattisipulin vihreästä osasta sivuun koristelua varten. Kuullota bataatteja ja salaattisipulia kuumassa öljyssä n. 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
3. Sekoita piirakkatäytettä varten ranskankerma ja 3 munaa. Mausta voimakkaasti suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
4. Aseta leivinpaperi taikinapohjan päälle ja täytä kuivilla herneillä. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 °C:ssa (kiertoilma: 180 °C) alimmalla tasolla n. 15 minuuttia. Poista leivinpaperi ja herneet. Asettele bataatit ja salaattisipulit taikinapohjan päälle. Kaada muna-kerma päälle. Jatka paistamista alimmalla tasolla n. 30 minuuttia.
5. Hienonna tapenadea varten oliivit, kaprikset, anjovisfileet ja kuoritut valkosipulinkynnet yleissilppurissa. Sekoita oliiviöljy joukkoon. Ripottele valmiin piirakan päälle salaattisipulin vihreää osaa. Tarjoa tapenaden kanssa.
Valmistusaika: n. 1 ½ tuntia