Bataattivuoka pinjansiementen kanssa – North Carolina Sweet Potatoes

Bataattivuoka pinjansiementen kanssa

4 annosta

1,2 kg bataattia
½ nippu timjamia
4 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
200 g lampaanjuustoa
60 g pinjansiemeniä
1 limetin mehu

1. Kuori bataatit, puolita pitkittäin ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Pese timjami, ravista se kuivaksi ja nypi lehdet varsista. Mausta oliiviöljy suolalla ja pippurilla. Lisää timjami ja sekoita.

2. Lisää mausteöljy bataattien joukkoon. Kaada uunivuokaan, peitä foliolla ja paista esilämmitetyssä uunissa 200 °C:ssa (kaasu-uuni: taso 3, kiertoilma: 175 °C) 20 minuutin ajan.

3. Ota uunivuoka uunista ja poista folio. Murenna lampaanjuusto bataattien päälle. Ripottele pinjansiemeniä päälle ja jatka paistamista vielä 10 – 15 minuuttia. Ripottele päälle limettimehua ja tarjoa heti.

Valmistusaika: n. 45 minuuttia

Energiaa:
637 kcal / 2670 kJ
Proteiinia:
17,1 g
Rasvaa:
29,3 g
Hiilihydraatteja:
73,9 g