Bataattiwokki kanan rintafileen kanssa – North Carolina Sweet Potatoes

Bataattiwokki kanan rintafileen kanssa

4 annosta

1 chilipalko
20 g inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
6 rkl soijakastiketta
4 kanan rintafileetä (à n. 170 g)
450 g bataattia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
200 g sokeriherneitä
1 rkl seesamiöljyä
40 g kokonaisia, kuivattuja karpaloita
1 rkl vaaleita ja tummia seesaminsiemeniä kumpiakin

1. Leikkaa chilipalko pitkittäin auki ja raaputa siemenet pois ja hienonna chili. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Sekoita chili, valkosipuli ja inkivääri soijakastikkeen kanssa.

2. Pese kanan rintafileet, taputtele kuivaksi ja leikkaa suupaloiksi. Lisää marinadiin ja anna marinoitua peitettynä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

3. Kuori, pese ja leikkaa bataatit tällä aikaa ohuiksi viipaleiksi. Puhdista, pese ja suikaloi paprikat. Pese sokeriherneet ja tarvittaessa halkaise ne vinottain.

4. Kuumenna seesamiöljy suuressa paistinpannussa tai wokissa. Ota kanan rintafileet marinadista, valuta ja paista kuumassa rasvassa n. 10 minuuttia kullanruskeiksi joka puolelta. Lisää bataatit ja paista. Paista loppuvihanneksia hetken aikaa. Lisää marinadi ja karpalot ja kypsennä 5 minuuttia. Asettele kaikki kulhoihin ja tarjoile seesaminsiemenillä koristeltuna.

Valmistusaika: n. 1 tunti

Energiaa:
439 kcal / 1840 kJ
Proteiinia:
46,8 g
Rasvaa:
8,4 g
Hiilihydraatteja:
42,5 g