Uunibataatit herkullisilla täytteillä – Oliivihummus | North Carolina Sweet Potatoes

Uunibataatit herkullisilla täytteillä – Oliivihummus

2

2 bataattia (250 - 300 g)
½ nippu persiljaa
120 g kikherneitä (1/2 purkkia), valutettu
3 rkl jogurttia
1 tl limetin mehua
suolaa, pippuria
1 - 2 tl mustakuminaa
40 g mustia oliivirenkaita

  1. Esilämmitä uuni 200 °C:een (kiertoilma 180 °C). Pese bataatit, pistele ympäriinsä haarukalla ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipannulla kuumassa uunissa n. 50 minuuttia. Kokeile haarukalla, ovatko bataatit kypsiä. Bataattien paksuudesta riippuen voi paistoaika pidentyä n. 10 minuutilla. Leikkaa auki ja täytä! Tarjoile voipaperista.

Valmistusaika: n. 55 minuuttia

Oliivihummus

  1. Pese persilja, ravistele kuivaksi, nypi lehdet ja soseuta kikherneiden, jogurtin, limetin mehun, suolan ja pippurin kanssa.
    Täytä sose auki leikattuihin bataatteihin ja korista mustakuminalla ja oliiveilla.

Valmistusaika: n. 10 minuuttia

Energiaa:
352 kcal
Proteiinia:
7 g
Rasvaa:
6,1 g
Hiilihydraatteja:
65 g