Uunibataatit herkullisilla täytteillä – Rapuguacamole – North Carolina Sweet Potatoes

Uunibataatit herkullisilla täytteillä – Rapuguacamole

2 annosta

Ainekset 2 annosta varten:
2 bataattia (250 - 300 g)
Rapuguacamole
2 basilikan oksaa
1 avokadon hedelmäliha (esim. Hass)
3 rkl appelsiinimehua
2 rkl smetanaa100 g kuningasrapua
suolaa, pippuria

  1. Esilämmitä uuni 200 °C:een (kiertoilma 180 °C). Pese bataatit, pistele ympäriinsä haarukalla ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipannulla kuumassa uunissa n. 50 minuuttia. Kokeile haarukalla, ovatko bataatit kypsiä. Bataattien paksuudesta riippuen voi paistoaika pidentyä n. 10 minuutilla. Leikkaa auki ja täytä! Tarjoile voipaperista.

Valmistusaika: n. 55 minuuttia

Rapuguacamole:

  1. Pese basilika ja ravista se kuivaksi, nypi lehdet ja viipaloi 3 – 4 lehteä hienoiksi viipaleiksi koristamista varten.
  2. Soseuta avokadon hedelmäliha, 1 rkl appelsiinimehu, smetana ja loppu basilika sileäksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita rapu lopun appelsiinimehun, suolan ja pippurin kanssa.
  3. Leikkaa bataatit auki, laita kuhunkin bataattiin puolet avokadotahnasta ja koristele basilikalla ja ravulla.

Valmistusaika: n. 15 minuuttia

Energiaa:
512 kcal
Proteiinia:
15 g
Rasvaa:
19,5 g
Hiilihydraatteja:
67,4 g