Bataatti-ruusukaali-salaatti – North Carolina Sweet Potatoes

Bataatti-ruusukaali-salaatti

6 annosta

400 g bataattia
3 rkl oliiviöljyä
600 g ruusukaalia
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 tl sinappia
60 g paahdettuja pekaanipähkinöitä
50 g kuivattuja karpaloita
40 g sinihomejuustoa
suolaa, pippuria

  1. Esilämmitä uuni 200 °C:een. Kuori ja kuutioi bataatit, levitä uunipellille ja levitä päälle 1 rkl oliiviöljyä. Paista kuumassa uunissa kullankeltaisiksi 30 minuutin ajan, kääntele bataatteja välillä. Anna jäähtyä.
  2. Keitä ruusukaaleja suolavedessä 15 – 20 minuuttia, valuta ja anna jäähtyä. Yhdistä loppu oliiviöljy, balsamiviinietikka, sinappi, suola ja pippuri.
  3. Puolita ruusukaalit ja viipaloi ne. Lisää hienonnetut pekaanipähkinät, karpalot ja kastike. Lisää bataatit ja asettele kauniisti. Ripota päälle juustoa.

Valmistusaika (ilman odotusaikaa): n. 50 minuuttia

260 kcal/1090 kJ
proteiinia
6 g
rasvaa
15 g
hiilihydraatteja
24 g