Bataattismoothiekulho

Ainekset 4 smoothielle à 2 dl:
500 g bataattia
Rapea siemensekoitus:
30 g siemensekoitusta (auringonkukansiemenet, tattari, kurpitsansiemenet, seesaminsiemenet ja pellavansiemenet)
40 g suuria kaurahiutaleita
30 g hunajaa
1 tl salaattiöljyä
Smoothie/kuorrutus:
250 g hienoa sokeria
6 veriappelsiinia
1 sitruuna
2 banaania
Ras el-Hanout -mausteseosta
sitruunamehua
60 g granaattiomenan siemeniä

Valmistus:

  1. Esilämmitä uuni 180 °C:een (ylä- ja alalämpö). Kääri bataatit – yhtä lukuun ottamatta – alumiinifolioon ja paista n. 60 – 80 minuuttia uunissa (kokeile kypsyys). Ota lopuksi pois uunista ja lusikoi hedelmäliha ulos – tarvitaan 300 g.
  2. Sekoita siemenet, kaurahiutaleet, hunaja ja öljy ja paahda uunissa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä, kunnes seos on kullankeltainen. Sekoita useamman kerran välillä. Anna sitten jäähtyä.
  3. Säädä uunin lämmöksi 100 °C. Kuori loput bataatit ja viipaloi ne hienoksi. Keitä sokeri ja 2,5 dl vettä ja ota hellalta. Anna sitten bataattiviipaleiden marinoitua sokerivedessä 30 minuuttia. Poista lopuksi siirapista ja valuta huolellisesti (vinkki: käytä samaa siirappia muiden ruokien makeuttamiseen). Aseta viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna niiden kuivua uunissa n. kahden tunnin ajan. Käännä viipaleet tunnin kuluttua.
  4. Purista veriappelsiinien ja sitruunan mehu. Kuori banaanit, viipaloi ja kostuta pienellä määrällä sitruunamehua. Soseuta appelsiinimehu, loppu sitruunamehu, puolet banaanista ja paistetut bataatit tasaiseksi ja mausta Ras el-Hanout -mausteseoksella.
  5. Annostele smoothie kulhoihin, koristele rapealla siemensekoituksella ja lopuilla banaaniviipaleilla, lisää lopuksi granaattiomenan siemenet päälle.

Energiaa:
420 kcal/1740 kJ
Proteiinia:
7,5 g
Rasvaa:
6 g
Hiilihydraatteja:
78 g