, Bataattijäätelö ja mantelikrokantti – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Bataattijäätelö ja mantelikrokantti

500 g bataatteja Yhdysvalloista
suolaa
7 dl mantelimaitoa
1,5 dl + 3 rkl agavesiirappia
1 ripaus kanelia
120 g kaltattuja manteleita
3 oksaa minttua
Lisäksi:
jäätelökone
leivinpaperia

Valmistus:

  1. Kuori, pese ja leikkaa bataatit karkeiksi paloiksi. Keitä suolavedessä n. 20 minuuttia. Valuta ja soseuta yhdessä 1,5 dl agavesiirapin ja kanelin kanssa. Anna seoksen jäähtyä ja jäähdytä jäätelökoneessa annoksittain.
  2. Hienonna sillä aikaa mantelit karkeaksi rouheeksi ja karamellisoi rouhe pienessä paistinpannussa 3 rkl agavesiirapin kanssa kullanruskeaksi. Jaa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  3. Pese minttu ja ravista kuivaksi. Irrota lehdet. Tee jäätelöstä palloja jälkiruokakulhoihin. Murra krokantti paloiksi. Koristele jäätelö krokantilla ja mintulla.

Valmistusaika: n. 1 1/2 tunti, ilman odotusaikaa n. 1 tunti

Energiaa:
500 kcal / 2100 kJ
Proteiinia:
10 g
Rasvaa:
19 g
Hiilihydraatteja:
71 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.