, Suklaa-bataatti-fondant – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Suklaa-bataatti-fondant

Ainekset 6 henkilölle:
125 g bataattia
100 g tummaa couverture-suklaata
100 g voita
1 vaniljatangon sisus
2 munaa (M koko)
75 g sokeria
10 g jauhoja
Lisäksi:
80 g bataattia
60 g sokeria
Voita ja sokeria muotteihin

1. Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä vedessä pehmeäksi n. 15 minuutin ajan. Valuta ja soseuta.

2. Hienonna suklaa. Kuutio voi. Sulata suklaa, voi ja vaniljatangon sisus kulhossa vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.

3. Lisää bataattisose, munat ja sokeri. Siivilöi ja sekoita jauhot joukkoon.

4. Voitele pienet kohokasvuoat (tilavuus n. 100 m) voilla ja sirota sokerilla. Täytä seoksella. Paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa (kaasu-uuni: taso 2, kiertoilma: 160 astetta) n. 10 minuutin ajan.

5. Pese kuorimattomat bataatit hyvin ja viipaloi ohuelti. Karamellisoi sokeri. Kääntele viipaleet annoksittain karamellisoidussa sokerissa. Tarjoa suklaa-bataatti-fondantin kanssa.

Valmistusaika: n. 40 minuuttia

Energiaa:
352 kcal/ 1476 kJ
Proteiinia:
4,6 g
Rasvaa:
21,2 g
Hiilihydraatteja:
36 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.