, Bataatti-inkiväärikeitto paistettujen katkarapujen kanssa – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Bataatti-inkiväärikeitto paistettujen katkarapujen kanssa

Ainekset 4 henkilölle:
500 g bataattia
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
50 g säilöttyä inkivääriä ja mehua
4 - 6 timjamin oksaa
1 l kanalientä (valmista)
suolaa, pippuria, sokeria
Katkarapuja varten:
1 valkosipulin kynsi
1 punainen chilipalko
1 hyppysellinen korianterijauhetta
8 raakaa, kuorittua katkarapua
1 munankeltuainen (L-koko)
6 rkl kasviöljyä paistamiseen
tuoretta korianteria koristamiseen

1. Kuori bataatit ja leikkaa pitkittäin kaksi hyvin ohutta viipaletta. Leikkaa jokainen viipale pitkittäin ohuiksi suikaleiksi ja aseta sivuun odottamaan katkarapuja. Kuutioi loppu bataatti. Kuori sipuli ja valkosipuli ja hienonna.

2. Kuumenna voi. Kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Lisää bataatit ja timjami ja kuullota. Lisää kanaliemi ja keitä bataatit pehmeiksi n. 15 minuuttia. Poista timjami. Soseuta kaikki ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja inkiväärimehulla.

3. Kuori valkosipuli ja hienonna. Puhdista chili, huuhtele ja hienonna. Sekoita korianterin kanssa. Huuhtele katkaravut, taputtele kuivaksi ja hiero tahnalla. Anna marinoitua n. 30 minuuttia peitettynä.

4. Kasta bataattiviipaleet munankeltuaiseen ja kiedo katkarapujen ympäri. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista katkaravut 2 minuuttia joka puolelta. Pistä aina 2 katkarapua puuvartaaseen. Täytä keitto keittokulhoihin, aseta katkarapuvarras päälle ja koristele korianterin lehdillä. Tarjoile.

Valmistusaika: n. 30 minuuttia + 30 minuuttia marinointiaika

Energiaa:
472 kcal / 1976 kJ
Proteiinia:
32,1 g
Rasvaa:
29,9 g
Hiilihydraatteja:
15 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.