, Bataatti-porkkanakeitto punaisen teen kanssa – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Bataatti-porkkanakeitto punaisen teen kanssa

Ainekset 8 - 10 henkilölle:
400 g bataatteja Yhdysvalloista
500 g porkkanoita
2 keltasipulia
½ tuore chili
5 g tuoretta inkivääriä
2 rkl kylmäpuristettua rapsi- tai oliiviöljyä
40 g voita
3 l vahvaa sitruksen makuista roibos-teetä
2 kasvisliemikuutiota
1 dl kermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä (käytä kuohuviiniä tarjoillessasi keiton kylmänä)
mustapippuria
suolaa

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Pese chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori, pese ja leikkaa porkkanat ja bataatit suuriksi paloiksi. Kuumenna voi ja öljy suuressa kattilassa. Lisää sipulit, chili ja inkivääri ja ruskista.
  2. Lisää keitetty tee, liemikuutiot, porkkanat ja bataatit ja kypsennä suljetun kannen alla n. 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja anna poreilla n. 5 minuuttia.
  3. Lisää viini hieman ennen tarjoamista. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripota päälle hieman oliiviöljyä. Hyvä näkkileipä ja tuorejuusto sopivat keiton sivulle.

Vinkki: Voit tarjota keiton kylmänä tai lämpimänä. Jos haluat tarjota keiton kylmänä jäähdytä se vesihauteessa.

Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.