, Bataattileipä – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Bataattileipä

300 g bataattia
60 g pehmeää voita
150 g ruskeaa sokeria
120 g vaahterasiirappia
1 muna (L-koko)
0,8 dl maitoa
1 tl kanelia
10 g inkiväärijauhetta
1 vaniljatangon sisus
250 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g saksanpähkinöitä

1. Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä vedessä pehmeäksi 15 – 20 minuutin ajan. Valuta ja soseuta bataatti. Anna jäähtyä hieman.

2. Sekoita voi ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon bataattisose, vaahterasiirappi, muna, maito, kaneli, inkivääri ja vaniljatangon sisus ja sekoita.

3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon bataattiseos ja sekoita taikinaksi. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi ja sekoita joukkoon. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka ja täytä taikinalla. Paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa (kaasu-uuni: taso 2 – 3, kiertoilma: 160 astetta) 50 – 60 minuutin ajan.

Vinkki: Tarjoa makean leivän levitteenä marmeladia, kitkerä appelsiinimarmeladi sopii erityisen hyvin. Myös mausteisempi levite, kuten esim. punainen pesto sopii leivän kanssa hyvin yhteen.

Valmistusaika: n. 1 ½ tuntia

Energiaa:
183 kcal / 765 kJ
Proteiinia:
3 g
Rasvaa:
6,9 g
Hiilihydraatteja:
27 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.