, Bataattimadeleine-leivokset – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Bataattimadeleine-leivokset

125 g bataatteja Pohjois-Carolinasta
2 munaa (L-koko)
50 g pehmeää voita
1 tl luomuappelsiininkuoriraastetta
125 g sokeria
200 g jauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl tomusokeria tomuttamiseen
rasvaa ja jauhoja Madeleine-peltiä varten

Valmistus:

1. Kuori ja leikkaa bataatit pieniksi ja keitä suolavedessä n. 10 minuuttia. Valuta hyvin ja purista perunapuristimella kulhoon. Anna soseen jäähtyä. Voitele Madeleine-pellin syvennykset ja jauhota vehnäjauholla. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

2. Lisää voi, appelsiininkuoriraaste ja sokeri bataattisoseeseen. Vatkaa käsivatkaimen vatkaimilla sileäksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja sekoita hyvin. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan ja sekoita nopeasti. Kääntele ensin taikinan joukkoon kolmannes valkuaisvaahdosta, nostele sitten loppu valkuaisvaahto varovaisesti taikinan joukkoon.

3. Täytä taikina pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota Madeleine-pellin syvennyksiin. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 °C:ssa (kiertoilma: 180 °C) 10 – 12 minuutin ajan. Ota pelti uunista ja irrota Madeleine-leivokset syvennyksistä. Pese pelti, voitele ja jauhota uudelleen ja täytä lopulla taikinalla. Paista kuten edellä.

4. Anna Madeleine-leivosten jäähtyä ritilän päällä. Pölytä tomusokerilla ja tarjoa mahdollisimman tuoreina.

Valmistusaika: n. 1 tunti (ilman odotusaikaa)

Energiaa:
98 kcal / 410 kJ
Proteiinia:
2 g
Rasvaa:
3 g
Hiilihydraatteja:
15 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.