, Bataattivohvelit kurpitsarahkankanssa – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Bataattivohvelit kurpitsarahkankanssa

250 g bataatteja Pohjois-Carolinasta
100 g pekonia
25 g rucolaa
2 rkl kurpitsan siemeniä
500 g vähärasvaista rahkaa
0,8 - 1 dl mineraalivettä (hiilihapotettua)
suolaa, pippuria
3 rkl kurpitsansiemenöljyä
4 munaa (M-koko)
30 g vaaleita mannasuurimoita
100 g jauhoja
muskottipähkinää
1 rkl neutraalia öljyä

Valmistus:

  1. Esilämmitä uuni 220 °C:een (kiertoilmauunin käyttöä ei suositella). Pese bataatit, kääri märkinä alumiinifolioon ja paahda kuumassa uunissa ritilällä 50 minuuttia.
  2. Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi pinnoitetulla paistinpannulla. Imeytä lopuksi rasva talouspaperiin. Puhdista, pese ja hienonna rucola. Paahda kurpitsansiemenet ilman rasvaa paistinpannussa ja hienonna karkeaksi rouheeksi. Ota 2 rkl rahkaa sivuun. Sekoita loppu rahka ja mineraalivesi sileäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita rucola, puolet kurpitsansiemenistä ja 2 rkl kurpitsansiemenöljyä rahkan joukkoon.
  3. Ota bataatit uunista ja kuori ne. Soseuta lopuksi haarukalla ja anna hieman jäähtyä. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja 1 hyppysellinen suolaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita bataattisose, munankeltuainen, 2 rkl rahkaa, mannasuurimot ja jauhot. Sekoita pekoni joukkoon. Mausta taikina suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä ja kääntele valkuaisvaahto joukkoon.
  4. Lämmitä vohvelirauta ja rasvaa kevyesti öljyllä. Lisää 2 rkl taikinaa vohvelia varten ja paista kullanruskeaksi n. 5 minuuttia. Paista loput vohvelit samoin. Ripottele loput kurpitsansiemenet rahkan päälle yhdessä 1 rkl kurpitsansiemenöljyn kanssa. Tarjoa bataattivohvelit yhdessä kurpitsarahkan kanssa.

Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika

Energiaa:
290 kcal / 1210 kJ
Rasvaa:
14 g Hiilihydraatteja: 22 g
Proteiinia:
20 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.