, Bataatit, rapea panko-seesamisekoitus ja vegaaninen misomajoneesi – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Bataatit, rapea panko-seesamisekoitus ja vegaaninen misomajoneesi

Bataatteja varten:
3 suurta bataattia Yhdysvalloista
50 g pankojauhoja (tai murennettuja perunalastuja)
35 g mustia seesaminsiemeniä 
35 g valkoisia seesaminsiemeniä 
½ tl suolaa 
1 rkl neutraalia öljyä
1 - 2 rkl seesamiöljyä
Misomajoneesia varten:
2 dl soijamaitoa, makeuttamatonta
3 - 3,50 dl neutraalia öljyä 
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl vaaleaa misotahnaa
suolaa
tarvittaessa 1 tl nori-levyjä tai kuivattua levää
limettimehua tai omenaviinietikkaa

Valmistus:

  1. Esilämmitä uuni 180 °C:een. Pese, kuivaa ja sivele bataatit neutraalilla öljyllä (älä kuori). Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä uunissa n. 40 – 50 minuuttia. Sekoita panko, seesaminsiemenet ja suola syvällä lautasella.
  2. Kuori bataatit varovaisesti, puolita pitkittäin ja levitä niiden päälle ohuelti seesamiöljyä. Pyörittele lopuksi varovaisesti panko-seesaminsiemenseoksessa, kunnes bataatit on kuorrutettu tasaisesti. Paista uudelleen uunissa 4 – 5 minuuttia.
  3. Vatkaa soijamaito ja sinappi käsivatkaimella tai tehosekoittimella. Lisää öljy ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen, kunnes majoneesi paksuuntuu.
  4. Lisää misotahna ja mahdollisesti levä tai norilevyt ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pienellä määrällä limetin mehua.
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.