, Grillattu bataatti-kinkku-voileipä – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Grillattu bataatti-kinkku-voileipä

Ainekset 4 henkilölle:
2 suurta bataattia Pohjois-Carolinasta (n. 400 g)
suolaa, pippuria
1 muna
2 rkl jauhoja
n. 5 rkl korppujauhoja
2 - 3 rkl öljyä
100 g majoneesia
1 - 2 tl Dijon-sinappia
50 g vesikrassia
1 patonki (n. 300 g)
100 g ranskalaista ilmakuivattua kinkkua ohuina viipaleina

Valmistus:

  1. Kuori bataatit ja suikaloi pitkittäin n. 5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Esikeitä suolavedessä n. 2 minuuttia. Kaada vesi ja valuta talouspaperin päällä. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Riko munan rakenne. Kääntele bataattiviipaleet ensin jauhossa, sitten munassa ja korppujauhoissa. Paista kuumassa öljyssä molemmin puolin 5 – 7 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita majoneesi ja sinappi Dijon-levitettä varten. Pese vesikrassi. Leikkaa patonki 4 osaan, leikkaa palat vaakasuuntaan auki. Levitä Dijon-levite paloille. Täytä palojen alaosa bataatilla, kinkulla ja vesikrassilla ja aseta kansi päälle.

Valmistusaika: n. 40 minuuttia

Energiaa:
590 kcal/2470 kJ
Proteiinia:
18 g
Rasvaa:
22 g
Hiilihydraatteja:
77 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.