, Rosmariinivartaat bataatin ja ananaksen kanssa – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Rosmariinivartaat bataatin ja ananaksen kanssa

500 g bataattia
8 rosmariinin oksaa
6 rkl nestemäistä hunajaa
1 chilipalko
½ ananas (n. 400 g)
1 - 2 mintun oksaa
250 g täyteläistä jogurttia
öljyä grilliritilää varten

1. Keitä bataatteja 20 minuuttia. Poista sillä aikaa rosmariinin lehdet. Jätä joitain lehtiä varren päähän. Leikkaa haarat vinosti pois. Hienonna neljäsosa lehdistä ja sekoita 4 rkl:n hunajaa kanssa.

2. Leikkaa chili pitkittäin ja raaputa siemenet pois. Hienonna chili ja sekoita rosmariinihunajaseokseen. Aseta sivuun. Kuori ananas ja poista puumainen keskiosa. Leikkaa ananas ensin n. 1,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja sitten paloiksi. Nypi mintun lehdet varsista ja hienonna karkeaksi silpuksi. Sekoita jogurtti, minttu ja 2 rkl hunajaa.

3. Valuta bataatit, anna jäähtyä hetken ajan ja kuori. Kuutioi bataatit. Pistä vuorotellen ananaspalojen kanssa valmisteltuihin rosmariinivartaisiin. Sivele grilliritilä öljyllä. Grillaa vartaita joka puolelta 4 – 6 minuuttia. Sivele grillaamisen jälkeen hunajamarinadilla. Tarjoa minttukastikkeen kanssa.

Valmistusaika: n. 45 minuuttia

Energiaa:
291 kcal / 1220 kJ
Proteiinia:
4,83 g
Rasvaa:
3,56 g
Hiilihydraatteja:
57,6 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.