, Bataatti-porkkana-sose hapanimelien saksanpähkinöiden kanssa – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Bataatti-porkkana-sose hapanimelien saksanpähkinöiden kanssa

300 g porkkanoita
1 kg bataattia
suolaa
30 g saksanpähkinöitä
3/4 dl Sherryetikkaa
6 rkl hunajaa
½ nippu timjamia
1/2 dl kasvislientä (valmis)
3/4 dl maitoa
25 g voita

1. Kuori, pese ja leikkaa porkkanat ja bataatit karkeiksi paloiksi. Keitä porkkanat ja bataatit erikseen suolavedessä peitettynä 15 – 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Hienonna sillä aikaa saksanpähkinät ja paahda paistinpannulla ilman rasvaa. Keitä 3 rkl hunajaa ja etikkaa 5 – 10 minuuttia siirappiseksi. Lisää saksanpähkinät ja aseta sivuun odottamaan.

3. Pese timjami, ravista se kuivaksi ja nypi lehdet varsista. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja ruskista timjami.

4. Kuumenna kasvisliemi, maito ja voi. Kaada vesi pois porkkanoista ja bataateista. Survo bataatit perunasurvimella sileäksi, lisää samalla maitorasvaseos.

5. Lisää neljännes bataattisoseesta porkkanoiden joukkoon ja survo sileäksi. Puolita loppu bataattisose. Sekoita timjami toiseen puoliskoon. Sekoita loppu hunaja toiseen puoliskoon. Lisää hapanimelät saksanpähkinät bataatti-porkkanasoseen päälle.

Valmistusaika: n. 40 minuuttia

Energiaa:
454 kcal / 1900 kJ
Proteiinia:
6,69 g
Rasvaa:
12,1 g
Hiilihydraatteja:
76,9 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.