Valmistus:
- Kuori ketsuppia varten sipuli ja kuutioi se. Puhdista ja pese tuoreet karpalot. Kiehauta sipulikuutiot ja 0,6 dl vettä kattilassa ja anna poreilla matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia. Kaada karpalot ja sipulit siivilään, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri, etikka, kaneli ja cayennepippuri, anna kiehahtaa ja anna paksuuntua matalalla lämmöllä (n. 10 minuuttia).
- Tällä välin kuori, pese ja paloittele bataatit. Keitä suolavedessä n. 20 minuuttia.
- Hienonna kuivatut karpalot ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita viileään. Mausta ketsuppi suolalla ja pippurilla. Täytä kulho ja anna jäähtyä.
- Puhdista ja pese salaatti ja leikkaa suupaloiksi. Taputtele juusto kuivaksi ja leikkaa n. 8 ohueksi viipaleeksi. Pese yrtit ravista kuiviksi. Nypi lehdet varsista ja hienonna. Valuta bataatit ja anna niiden jäähtyä. Survo bataatit ja sekoita joukkoon 150 g kaurahiutaleita, muna ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile bataattiseoksesta 4 pihviä (paksuus n. 1 cm) ja kääntele lopuissa kaurahiutaleissa.
- Kuumenna 4 rkl öljyä suuressa paistinpannussa. Paista bataattipihvejä joka puolelta n.
3 minuuttia. Ota pihvit paistinpannulta ja valuta talouspaperin päällä. Lisää 2 rkl öljyä paistinpannuun. Paista juustoa paistinpannulla käännellen 3 minuuttia. Ota juustot paistinpannulta ja aseta pihvien päälle. Puolita sämpylät vaakasuuntaan. Levitä aina yhdelle kahdesta puolikkaasta karpalotuorejuustoa. Täytä alempi sämpylän puolikas salaatilla, pihvillä ja juustolla. Levitä päälle hieman ketsuppia. Aseta ylempi sämpylän puolisko päälle. Tarjoa loppu ketsuppi burgereiden kanssa.
Valmistusaika: n. 1 1/2 tunti