, Bataattikuskusta, granaattiomenan siemeniä ja manteleita – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Bataattikuskusta, granaattiomenan siemeniä ja manteleita

1 suuri bataatti Yhdysvalloista
oliiviöljyä
suolaa
240 g kuskusia 
3,5 dl vettä 
½ kasvisliemikuutiota
1 rkl voita 
1 purkki kikherneitä (400 g), keitettynä, pestynä ja valutettuna
4 rkl sileälehtistä persiljaa silputtuna 
4 rkl minttua silputtuna
1 pieni granaattiomena
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu 
3 rkl mantelilastuja, paahdettuna

Valmistus:

  1. Esilämmitä uuni 250 °C:een. Kuori bataatti ja leikkaa 1 cm:n kuutioihin. Rasvaa uuninkestävä vuoka. Lisää bataattikuutiot ja lisää oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunin yläosassa n. 15 – 20 minuuttia.
  2. Laita kuskus kulhoon ja sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä. Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja lisää liemikuutio ja voi. Kaada sitten liemi kuskusin päälle ja sekoita. Anna hautua 5 – 10 minuuttia.
  3. Riko kuskusin rakenne haarukalla. Lisää bataattikuutiot, kikherneet, persilja, minttu, sitruunankuoriraaste ja -mehu ja sekoita varovaisesti. Sirottele päälle granaattiomenan siemeniä ja paahdettuja mantelilastuja ennen tarjoamista. Kasvistagine sopii kuskusin rinnalle.
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.