, Bataattipiirakka tapenaden kanssa – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Bataattipiirakka tapenaden kanssa

200 g jauhoja
100 g kylmää voita
4 munaa (M-koko)
suolaa, pippuria
600 g bataatteja Pohjois-Carolinasta
1 nippu salaattisipulia
1 rkl öljyä
1 tl kuivattua timjamia
200 g ranskankermaa
muskottipähkinää
rasvaa vuokaa varten
tuorekelmu
leivinpaperia ja kuivattuja herneitä esipaistamiseen
Tapenadea varten:
100 g mustia kivettömiä oliiveja
1 rkl kapriksia
2 anjovisfileetä
1 valkosipulin kynsi
3 rkl oliiviöljyä

Valmistus:

1. Tee jauhoista, voikuutioista, 1 munasta ja hyppysellisestä suolaa nopeasti sileä taikina. Kaulitse taikina kahden tuorekelmun välissä pyöreäksi (n. 32 cm Ø). Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (26 cm Ø). Pistele taikinaa haarukalla. Anna levätä viileässä n. 30 minuuttia.

2. Kuori bataatit ja leikkaa n. 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Siivoa salaattisipuli, pese ja leikkaa renkaiksi. Siirrä osa salaattisipulin vihreästä osasta sivuun koristelua varten. Kuullota bataatteja ja salaattisipulia kuumassa öljyssä n. 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

3. Sekoita piirakkatäytettä varten ranskankerma ja 3 munaa. Mausta voimakkaasti suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

4. Aseta leivinpaperi taikinapohjan päälle ja täytä kuivilla herneillä. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 °C:ssa (kiertoilma: 180 °C) alimmalla tasolla n. 15 minuuttia. Poista leivinpaperi ja herneet. Asettele bataatit ja salaattisipulit taikinapohjan päälle. Kaada muna-kerma päälle. Jatka paistamista alimmalla tasolla n. 30 minuuttia.

5. Hienonna tapenadea varten oliivit, kaprikset, anjovisfileet ja kuoritut valkosipulinkynnet yleissilppurissa. Sekoita oliiviöljy joukkoon. Ripottele valmiin piirakan päälle salaattisipulin vihreää osaa. Tarjoa tapenaden kanssa.

Valmistusaika: n. 1 ½ tuntia

Energiaa:
325 kcal/1362 kJ
Proteiinia:
6 g
Rasvaa:
21 g
Hiilihydraatteja:
26 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.