, Ceviche ja bataattigrillileivät – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Ceviche ja bataattigrillileivät

4 bataattia Yhdysvalloista
500 g valkeaa kalaa (esim. turskaa)
3 punasipulia
6 limetin mehu
tarvittaessa hieman raparperimehua
2 punaista paprikaa
1 ruukku korianteria 
5 dl kalafondia (liemikuutio tai itsetehty fondi ruodoista, sipulista ja valkosipulista)
suolaa ja pippuria
merisuolaa
tarvittaessa 1 ripaus chiliä

Valmistus:

  1. Kuori ja viipaloi bataatit. Kuori sipulit, puolita ja viipaloi tasaisiin viipaleisiin. Laita kulhoon ja lisää 5 dl vettä ja 2 tl suolaa ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Kaada lopuksi sipulit siivilään ja huuhtele hyvin kahdesti. Näin saat miedomman maun.
  2. Pese ja kuutioi paprika tasaisiin, 2 cm:n kokoisiin kuutioihin. Leikkaa kala 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi ja laita kylmään.  Pese korianteri.
  3. Lisää kalafondi, limetin mehu, korianteri ja paprika kulhoon. Mausta suolalla ja tarvittaessa chilillä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
  4. Poista korianteri ja nostele kala muiden ainesten joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa vielä limetin mehulla.
  5. Paahda bataattiviipaleet leivänpaahtimessa tai paistinpannussa. Sirota merisuolaa päälle. Tarjoa Ceviche kulhossa yhdessä bataattigrillileipien kanssa. Kostuta tarvittaessa limetin mehulla ja ripottele korianterin lehtiä päälle.
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.