, Juhlava bataattigratiini – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Juhlava bataattigratiini

1 kg bataattia
2,5 dl maitoa
60 g voita
1 muna (M-koko)
120 g ruskeaa sokeria
2 tl vaniljasokeria½ tl kanelia
100 g pekaanipähkinöitä

1. Kuori bataatit, kuutioi karkeasti ja keitä kattilassa 20 minuuttia. Sillä välin lämmitä maito, sulata voi ja riko munan rakenne. Valuta ja survo bataatit. Lisää muna, 100 g ruskeaa sokeria, vaniljasokeri, 40 g voisulaa ja kaneli bataattien päälle. Lisää maito sekoittaen.

2. Täytä seos voideltuun uunivuokaan. Hienonna pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi ja levitä tasaisesti seoksen päälle. Sirota loppu ruskea sokeri päälle ja valuta päälle 20 g voisulaa. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 °C:ssa (kaasu-uuni: taso 3, kiertoilma: 175 °C) n. 30 minuutin ajan.

Valmistusaika: n. 1 tunti

Energiaa:
742 kcal / 3106,5 kJ
Rasvaa:
35,65 g
Hiilihydraatteja:
93,9 g
Proteiinia:
10,4 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.