, Uunibataatit tomaattisalsalla – Süßkartoffel Schweden/Dänemark

Uunibataatit tomaattisalsalla

4 bataattia (à n. 250 g)
2 käsittelemätöntä limettiä
1 chilipalko
20 g inkivääriä
2 rkl hunajaa
6 pensastomaattia
1 valkosipulin kynsi
1 nippu korianteria
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

1. Pese bataatit ja keitä n. 10 minuuttia. Pese ja kuivaa limetit sillä välin. Raasta kuori, purista mehu. Leikkaa chilipalko pitkittäin auki ja raaputa siemenet pois ja hienonna chili. Kuori ja hienonna inkivääri. Sekoita limettimehu, inkivääri, chili ja 1 rkl hunajaa.

2. Valuta bataatit, puolita pitkittäin ja sivele marinadilla. Laita puolikkaat takaisin yhteen ja kääri folioon. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa (kaasu-uuni: taso 3, kiertoilma: 175 astetta) 30 minuutin ajan.

3. Tällä välin pese ja kuivaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja ravistele korianteri kuivaksi. Nypi muutamaa lukuun ottamatta kaikki lehdet ja hienonna.

4. Yhdistä limetin kuori, tomaatit, valkosipuli, oliiviöljy, 1 rkl hunajaa ja korianteri. Asettele bataatit ja tomaattisalsa yhdessä esille. Korista lopulla korianterilla ja tarjoile.

Valmistusaika: n. 45 minuuttia

Energiaa:
361 kcal / 1510 kJ
Proteiinia:
5,2 g
Rasvaa:
6 g
Hiilihydraatteja:
67,5 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.